Rólunk

Mit mondanak rólunk, a zenénkről?

Magával ragadó líra, tökös-dögös rockzene őszinte érzelmekről kis romantikával és szenvedéllyel fűszerezve – ez a Tom Kondor Band zenei világa.
A zenekar egy, az 50-es évektől napjainkig terjedő időszakot felölelő kortalan hard-rock zenei irányvonalat képviselő cover band. Repertoárjukban a világszerte ismert és népszerű előadók dalait az alapító, Kondor Tamás saját dalai színesítik.

 

A történet

A jó baráti viszonyt ápoló zenekari tagok korábban session zenészként, zenei performance-okon meghívott fellépőként sokat játszottak együtt. A jelenlegi felállás ötlete 2010-ben egy közös sörfőzés alkalmával született Tamás egyik dalának rögtönzött előadását követően. Az ötlet – a sörrel együtt – kiforrott, és mára elmondhatják, hogy a helyi nagyobb események megkerülhetetlen fellépői, hiszen koncerTjeiken garantált a fantasztikus hangulat.

 

A zenei hangzás

Bár a zenei hangzást és mondanivalójukat közösen találták meg,

“Igazán csak az mondhatja el magáról, hogy megtalálta a valódi hangját, aki már szinte mindent kipróbált a zenében.” – vallja Kondor Tamás.

A zenekar saját hangját a gitárközpontú hangzás jellemzi. A hangszerek kevés effekttel, nyersebben szólalnak meg, így a hangszerek tiszta, karakteres jellege kerül előtérbe. A dalokat három szólamú vokállal teljesen élőben szólaltatják meg a fiúk minden gépi segédlet nélkül. A Tom Kondor Band színtiszta élőzene.

Hallgass bele

Az öt ember személyisége, a sok év tapasztalata és a magas fokú zenei alázat adja azt a profi hozzáállást, hogy nem törekszenek a dalok maximalista, hangról-hangra történő megszólaltatására. Szándékosan újraértelmezik a dalokat, és saját szájízük szerint játsszák őket el. Így kap a közönség valami igazán egyedit és utánozhatatlant.

A zenekar különlegessége, hogy az előadott dalok követelményei szerint változik a hangszeres felállás – két billentyűs hangszer a komplex hangszerelések megszólaltatására, vagy két gitár a gitárcentrikus zenék hiteles visszaadására. Igény szerint a zenekar képes korlátozott hangerőn is megszólalni dobgéppel, vagy akár akusztikus műsorral is.

A Tom Kondor Band akár 6 órás, folyamatosan bővülő műsorában olyan előadók szerepelnek, mint Joe Cocker, Eric Clapton, The Beatles, Genesis, Queen, Red Hot Chili Peppers, U2, Máté Péter vagy a Tátrai Band.

Ezt teszik teljessé Kondor Tamás saját, mesterien felépített és komponált dalai.

 

Tom Kondor, a zenekar alapítója és frontembere

Kondor Tamás énekes, dalszerző, gitáros és billentyűs dalaiban mély bepillantást enged saját életébe, szerelmeibe, gondolataiba.
Írt már több musicalt, táncjátékokhoz zenét, dalokat, dalszövegeket, részt vett rengeteg zenekarban, kísért sztárokat, sőt még egy rockoperai szerep is gazdagítja zenei múltját.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert számos formációt követően a sors végül összehozott azokkal az emberekkel, akiket a legjobb barátaimnak tarthatok, s velük játszhatom azon dalaimat, amelyeket eddig senki másra nem mertem rábízni.” – vallja meg őszintén.

 

A zenekar tagjai a legkülönfélébb zenei stílusokban tettek szert jártasságra, számos alkalommal ismert magyar előadók (Keresztes Ildikó, Majsai Gábor, Auth Csilla, Tóth Vera, Török Ádám) mellett is bizonyították képességeiket.

  • Tom Kondor – ének, gitár, billentyű, zeneszerző, dalszövegíró
  • Gyurácz Zoltán – gitár, vokál
  • Kusztor Gergely – basszusgitár, vokál

 

Célok

Habár a Tom Kondor Band boldog lenne, ha országszerte ismert zenekarrá tudna válni, Tamás és a fiúk egyelőre Szombathelyre tették telephelyüket. Terveik szerint innen indulnak koncertezni a nyugat-dunántúli régió és Ausztria felé.
A saját dalokból készített album kiadását a közeljövőben tervezik, amint arra lehetőség adódik.

 

Amit csak a barátaik tudnak róluk

“Istentelen jó sört főzünk!” – állítja magukról Németh Ádám.

“Ádám baromi jó kávét; Gyurci fantasztikus dobverőket gyárt; Kuszi meg szép dolgokat restaurál a múzeumban. Ez egy igazi kézműves zenekar!”

– foglalja össze tömören a tagok különlegességeit Gyurácz Zoltán.